ثبت نام در مجله
ورود به پنل کاربری
مهلت ارسال مقالات

آخرین مهلت ارسال مقالات برای دوره ۲ -شماره ۵ -بهار ۱۴۰۳:

(۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳)

بانک ها و نمایه ها

civilica

tpbin

magiran

56454

jref-fa

Irindexing

Untitled

 

 

قوانین

قانون بین المللی کپی رایت

 این نشریه تحت قانون بین المللی کپی رایت BY: Creative Commons  می‌باشد.

قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار

این نشریه تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

open access
دسترسی آزاد به مقالات نشریه
 
DOAJ
 
امکان سنجی، مدلسازی و تحلیل اقتصادی و زیست محیطی تولید همزمان برق و حرارت از پنل های نانوفتوولتائیک در منازل مسکونی و صنایع کوچک براساس اهداف یارانه انرژی در ایران
دوره و شماره : آماده انتشار
نویسندگان : ابراهیم گوگونانی* 1 ، داود طغرایی 2 ، مجید ریاحی سامانی 3 ، مجتبی رحیمی 4 ، بابک مهماندوست 5

1 دانشجوی دوره دکتری و کارشناس شرکت توزیع برق استان اصفهان

2 استاد تمام گروه مکانیک دانشگاه آزاد خمینی شهر

3 مدیر گروه مکانیک و استاد دانشگاه آزاد خمینی شهر

4 استاد گروه مکانیک دانشگاه آزاد خمینی شهر

5 استاد گروه مکانیک دانشگاه آزاد خمینی شهر

چکیده :
تولید الکتریسیته به کمک سیستم نانوفتوولتائیک، یکی از عمده‌ترین موارد استفاده از انرژی خورشیدی است. تلفیق سیستم نانوفتوولتائیک با ساختمان یکی از طرح‌های مورد توجه مهندسان و معماران است. محاسبات اقتصادی نشان دادند که با استفاده از تلفیق سیستم‌های یکپارچه و نصب بر پشت بام می‌توان در مدت زمان 3.5 سال بازگشت سرمایه داشت. امروزه به‌کارگیری سیستم‌های نانوفتوولتائیک در کشورهای پیشرفته بسیار متداول است. برای نمونه یک سیستم نانوفتوولتائیک خانگی در شهرهای استان اصفهان، البرز، یزد، لرستان و...با ظرفیت توان 2 کیلووات، 3600 کیلووات ساعت انرژی در سال تولید می‌کند. این میزان تولید انرژی باعث 3.4 تن صرفه جویی در سوخت زغال سنگ ( مصرف شده برای تولید برق ) و مانع ورود 5000 پوند کربن منوکسید به جو می‌گردد. بااستفاده از روش نانوفتوولتائیک محلی امکان تامین انرژی در محل فراهم و منجر به کاهش هزینه های ساخت نیروگاه های متمرکز با هزینه های فوق العاده زیاد آن می شود و نیاز به توسعه و احداث شبکه جدید و یا تقویت ظرفیت شبکه های موجود نخواهد بود. ضمن اینکه منجر به کاهش شدید تلفات ناشی از انتقال و توزیع خواهد شد و همچنین مازاد تولید امکان تزریق به شبکه و پوشش نیاز شبکه خواهد شد.
کلمات کلیدی :
نانوفتوولتائیک، دی اکسید کربن، مصارف انرژی کارگاهی، کارگاهی